Henkilötietojen käsittely

 

ekodinkoneet.fi-verkkokaupan rekisterinpitäjä on ANAVA EESTI AS, Y-tunnus: 2190983-8, osoite Peterburi tee 90a, 13816 Tallinn, Harjumaa, Viro, puhelin 0400 977779 ja sähköposti info@ekodinkoneet.fi (jäljempänä ”kauppias”).

Mitä henkilötietoja käsitellään

 • nimi
 • yhteystiedot, kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite
 • maksaja ja toimitusosoite
 • pankkitilin numero
 • tuotteiden ja palvelujen hinta- ja maksutiedot (ostohistoria)
 • asiakastukea koskevat tiedot
 • muut asiakastutkimuksiin ja/tai tarjouksiin liittyvät tiedot.

Evästeiden käytöstä ja tallentamisesta voit lukea lisää tästä.

Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään

Henkilötietojen käsittely tapahtuu asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen noudattamistarkoituksessa. Henkilötietojen käsittely tapahtuu lakisääteisen velvollisuuden täyttämistarkoituksessa (esim. kirjanpito tai kuluttajariitojen ratkaiseminen).
Henkilötietoja käytetään asiakkaan tilausten hallintaan ja tavarantoimituksiin.
Ostohistoriatietoja (ostopäivä, tuote, määrä, asiakkaan tiedot) käytetään ostettujen tuotteiden ja palvelujen katsauksen laadintaan ja asiakkaan mieltymysten analysointiin.
Pankkitilin numeroa käytetään mahdolliseen rahojen palautukseen asiakkaalle.
Henkilötietoja (esim. sähköpostiosoite, puhelinnumero, asiakkaan nimi) käsitellään, jotta voidaan ratkaista mahdolliset tuotteiden toimittamiseen ja palvelujen tarjoamiseen liittyvät ongelmat (asiakastuki).
Verkkokaupan käyttäjän IP-osoitetta tai muita verkkotunnistimia käsitellään verkkokaupan tarjoamiseen tietoyhteiskunnan palveluna ja web-käytön tilastointiin.

 

Henkilötietojen siirrot henkilötietojen käsittelijöille

Kauppias pitää asiakkaan henkilötiedot, jotka ovat tulleet hänen tietoonsa tämän rekisteröityessä tai käyttäessä käyttäjätiliä, salassa, ja luovuttaa niitä kolmansille osapuolille vain asiakkaan suostumuksella, paitsi jos tietojen luovutusvelvollisuus tai -oikeus on lakisääteinen. Verkkokaupan käyttäjä suostuu siihen, että kauppiaalla on oikeus asiakkaalle sopivien palvelujen tarjoamistarkoituksessa käsitellä hänen henkilötietojaan, mm. siirtää asiakkaan tiedot henkilöille, joilla on yhteys kauppiaan asiakkaalle tarjoamaan palveluun. Henkilötietojen käsittelijöiden luettelo:

 • 1C (Henkilötietoja siirretään toiminnanohjausjärjestelmiä ja kirjanpito-ohjelmistoja käyttäville palveluntarjoajille kirjanpitotehtävien hoitamista varten.)
 • Mailchimp (Henkilötietoja siirretään verkkokaupan uutiskirjeitä laativalle palveluntarjoajalle suoramarkkinointitarkoituksessa ja vain asiakkaan suostumuksesta.) – https://mailchimp.com/legal/privacy/
 • Amasty – GeoIP Data – https://amasty.com/privacy.html (Henkilötietoja [IP-osoitteen, selaimen, käyttöjärjestelmän ja muiden verkkotunnistimien tiedot] käytetään tilastojen keräämistä ja analysointia varten voidaksemme parantaa verkkokaupan käyttäjäkokemusta ja teknistä ratkaisua.)
 • Itella (Henkilötietoja [nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite] siirretään asiakkaan valitsemalle kuljetuspalvelun tarjoajalle. Jos kyse on lähetillä toimitettavasta tavarasta, yhteystietojen lisäksi siirretään asiakkaan osoite.)
 • Google – https://policies.google.com/privacy#infocollect (Henkilötietoja [IP-osoitteen, selaimen, käyttöjärjestelmän ja muiden verkkotunnistimien tiedot] käytetään tilastojen keräämistä ja analysointia varten voidaksemme parantaa verkkokaupan käyttäjäkokemusta ja teknistä ratkaisua.)
 • maksupalvelujen tarjoajille maksutapahtumia varten tarvittavien tiedon tallentamisen yhteydessä.
 • Luminor – Henkilötietoja siirretään asiakkaan valitsemalle maksupalvelujen tarjoajalle maksutapahtumia varten tarvittavien tiedon tallentamisen yhteydessä.
 • Paytrail Oy verkkomaksupalvelu – Henkilötietoja siirretään asiakkaan valitsemalle maksupalvelujen tarjoajalle maksutapahtumia varten tarvittavien tiedon tallentamisen yhteydessä.
 • Posti Oy – (Henkilötietoja [nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) siirretään asiakkaan valitsemalle kuljetuspalvelun tarjoajalle. Jos kyse on lähetillä toimitettavasta tavarasta, yhteystietojen lisäksi siirretään asiakkaan osoite.

 

Turvallisuus ja pääsy tietoihin

Henkilötietoja säilytetään Zone Media OÜ:n palvelimilla, jotka sijaitsevat Euroopan unionin jäsenmaassa tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa maassa. Tietoja voidaan siirtää myös muihin maihin, joissa tietosuojan taso on Euroopan komission arvion mukaan riittävä, ja Yhdysvaltain yrityksille, jotka ovat liittyneet Privacy Shield -järjestelyyn.

Verkkokauppa käyttää asianmukaisia fyysisiä, organisatorisia ja tietoteknisiä toimenpiteitä suojatakseen henkilötietoja vahingossa tapahtuvalta tai lainvastaiselta tuhoamiselta, häviämiseltä, muuttamiselta taikka luvattomalta pääsyltä tai luovuttamiselta.

Henkilötietojen siirto verkkokaupan henkilötietojen käsittelijöille – henkilötietojen käsittely tapahtuu verkkokaupan ja henkilötietojen käsittelijän kesken tehdyn sopimuksen mukaan. Henkilötietojen käsittelijät ovat velvollisia takaamaan henkilötietoja käsitellessään asianmukaiset suojatoimenpiteet.

Pääsy henkilötietoihin ja niiden oikaiseminen

Verkkokaupassa tallennettuihin henkilötietoihin voi päästä ja niitä voi oikaista verkkokaupan käyttäjätilinhallinnassa. Jos osto on suoritettu ilman käyttäjätiliä, henkilötietoja koskevan kyselyn voi tehdä tietojen kyselylomakkeella.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos henkilötietoja käsitellään asiakkaan suostumuksen perusteella, asiakkaalla on oikeus peruuttaa suostumus verkkokaupan käyttäjätilinhallinnassa.


Säilytys

Verkkokaupan käyttäjätilin sulkemistapauksessa poistetaan henkilötiedot, paitsi jos ne tulee säilyttää kirjanpitoa tai kuluttajariidan ratkaisua varten.

Jos osto verkkokaupasta on suoritettu ilman käyttäjätiliä, säilytetään personoitu ostohistoria kolmen vuoden ajan.

Maksu- ja kuluttajariitojen tapauksessa henkilötiedot säilytetään saatavan maksamiseen tai velan vanhentumisajan loppuun asti (kolmen vuoden ajan).

Kirjanpidossa tarvittavat henkilötiedot säilytetään seitsemän vuoden ajan.

 
Poisto

Verkkokauppaan tallennetut henkilötiedot ja verkkokaupan käyttäjätilin voi poistaa verkkokaupan käyttäjätilinhallinnassa.

Muiden henkilötietojen poistoa koskevan kyselyn voit tehdä kyselylomakkeella. Tietojen poistoa koskevaan pyyntöön vastataan viimeistään kuukauden kuluttua ja tarkennetaan tietojen poistamisen aikaväli.

 

Siirto

Sähköisen otteen verkkokauppaan tallennetuista henkilötiedoista voi ladata verkkokaupan käyttäjätilinhallinnassa.

Muiden henkilötietojen siirtoa koskevan kyselyn voit tehdä kyselylomakkeella. Tietojen siirtoa koskevaan pyyntöön vastataan viimeistään kuukauden kuluttua, kun asiakastuki on todentanut pyytäjän henkilöllisyyden ja tiedottaa hänelle siirtokelpoisista henkilötiedoista.


Suoramarkkinointiviestintä

Sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa käytetään suoramarkkinointiviestien lähettämiseen, jos asiakas on antanut asianmukaisen suostumuksen. Ellei asiakas halua saada suoramarkkinointiviestejä, hänen tulee napsauttaa sähköpostiviestissä olevaa asianmukaista linkkiä tai ottaa yhteyttä asiakastukeen.

Jos henkilötietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoitukseen (profilointi), asiakkaalla on oikeus vastustaa milloin tahansa henkilötietojensa alustavaa tai jatkokäsittelyä, mm. suoramarkkinointiin liittyvän profiilianalyysin tekoa, tiedottamalla siitä sähköpostitse asiakastuelle.


Kiistojen ratkaiseminen

Mahdolliset henkilötietojen käsittelyyn liittyvät kiistat ratkaistaan asiakastuen välityksellä (info@ekodinkoneet.fi). Valvontaviranomainen on virolainen Andmekaitse Inspektsioon (info@aki.ee).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!