Entä miten löytäisit itsellesi sopivimman mehulingon, joka täyttää juuri Sinun vaatimuksesi? Markkinoilla on saatavilla toiminnoiltaan, kooltaan, hinnaltaan, väriltään ja lisävarusteiltaan hyvin erilaisia mehulinkoja. Mitä enemmän toimintoja, sitä korkeampi on yleensä myös mehulingon hinta. Ennen oston suorittamista kannattaa harkita perusteellisesti, mitä toimintoja tarvitset: tippalukko, erillinen mehukannu, johdonpidike, hedelmämallon erotin jne.

Sopivan mehulingon hankinnan ensimmäisenä vaiheena harkitse perusteellisesti, mitä aiot tehdä lingollasi ja miksi sen hankit. Jos lempijuomasi on esimerkiksi greippi-appelsiinimehu etkä pidä porkkanamehusta, sopivin vaihtoehto on todennäköisesti sitruspuserrin. Löydä itsellesi sopivin sitruspuserrin tästä.

Jos haluat kuitenkin valmistaa mehulingollasi esimerkiksi omenamehua, sitruspuserrin ei riitä, ja Sinulle sopivalla laitteella pitäisi olla hedelmämallon erotustoiminto. Moottorikäyttöinen mehulinko, jolla on kyseinen toiminto, pystyy mehustamaan sitrushedelmien lisäksi muut hedelmät ja juurekset. Ongelmia eivät tuota edes hedelmien siemenet ja varret.

Mehulingon pyörimisnopeutta valitessasi tulisi harkita, haluatko juomasi valmiiksi muutamassa sekunnissa vai saada hedelmämallosta irti mahdollisimman paljon mehua. Jos nopeus on ensisijaisen tärkeää, Sinulle sopii tehokkaammalla moottorilla varustettu laite (3000 tai 7000 kierr./min). Nopean laitteen haittana on kova melu ja laitteen ollessa erittäin nopea myös sen liika kuumeneminen, joka vähentää mehun kivennäisaine- ja vitamiinipitoisuutta eli tuorejuoman laatua.

Tärkeä tekijä on myös mehulingon koko. Paljonko keittiössäsi on säilytystilaa? Käytätkö laitetta päivittäin vai säilytätkö sitä kaapissa ja otat esiin tarpeen vaatiessa? Isot ja tehokkaat mehulingot saattavat vaikuttaa ensi silmäyksellä kömpelöiltä ja epämukavilta, mutta ne on yleensä suunniteltu kompakteiksi, jotta ne vievät vähän tilaa.

Tietenkin on olemassa myös erittäin pienikokoisia mehulinkoja, joilla on vähemmän toimintoja sekä alhainen tuottavuus ja teho isompiin ja kalliimpiin kilpailijoihin nähden. Pienehköjen laitteiden tuotanto sisältää usein enemmän maltoa kuin kalliimpien mallien tuotanto. Korkean hintaluokan laitteiden tuottaman jätteen määrä on minimoitu, ja ne erottavat liki 33 % enemmän mehua kuin halpamallit.

Laitteen kunnossapito on yleensä kaikkien vaihtoehtojen tapauksessa samanlaista: jokaisen käyttökerran jälkeen laite tulisi puhdistaa. Tässä pienen laitteen omistajilla on pieni etu: mitä vähemmän liikkuvia osia, sitä helpompaa puhdistus on. Varmista, että laitteesi on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja että sen maltosäiliö ja suodatinseula ovat helposti irrotettavissa ja pestävissä. Varmista, että mehulingon osia voi pestä myös astianpesukoneella.

Katso koko Ekodinkoneet.fi:n mehulinkovalikoima TÄSTÄ!