Kuumana kesäpäivänä ei ole todennäköisesti olemassa mitään parempaa kuin itsetehty jäätelö. Oletko kokeillut? Jaa kommenteissa oman lempijäätelösi resepti ???? – jotta toisetkin voivat kokeilla sitä!

Jäätelön valmistaminen kotioloissa on paljon helpompaa kuin luullaan. 
Siihen tarvitaan:

1 vaniljatanko
4 dl maitoa
6 kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
6 dl vispikermaa

Kotona valmistettu jäätelö

1. Laita vaniljatanko kattilaan, lisää maito sekä kerma ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä, halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja irrota siemenet kermaseokseen.  
2. Vaahdota kananmunankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kerma vaahtoon koko ajan sekoittaen. 
3. Kaada kaikki takaisin kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä puukauhalla jatkuvasti sekoittaen noin kymmenen minuutin ajan, kunnes seos jähmettyy hieman.
4. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä nopeasti kylmässä vesihauteessa. Jäähdyttäminen tapahtuu erityisen nopeasti jääkuutioilla täytetyssä vesihauteessa. 
5. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö. 
6. Vaahdota massaa puolen tunnin välein, jotta jäätelöstä tulisi kuohkeampaa eikä siihen muodostuisi jääkristalleja. 
7. Tarjoile heti tai pakasta rasiassa.

 8. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit valmistaa jäätelön myös sähkövatkaimella. Kaada jäätelöseos matalaan metalliastiaan ja laita pakastimeen. Vaahdota seosta 30 minuutin välein sähkövatkaimella, jotta siitä tulisi kuohkeampaa eikä siihen muodostuisi jääkristalleja.

Tarjoile välittömästi tai laita seos rasiassa pakastimeen, jäädytä vähintään 4 tuntia ja tee jäätelökauhalla palloja.

Vinkkejä jäätelön valmistajalle

• Säilytä jäätelökoneen kulhoa aina pakastimessa odottamassa – et voi koskaan tietää, milloin haluat käyttää sitä. Kulhoa on jäähdytettävä pakastimessa vähintään 24 tuntia ennen jäätelön valmistamista.

• Käytä kauden marja- ja hedelmäsatoa, sillä niistä valmistettu jäätelö on parasta. Talvella voit käyttää myös pakastettuja marjoja.

• Ennen kuin kaadat jäätelömassan jäätelökoneeseen, varmista, että se on jäähdytetty jääkaapin lämpöiseksi. Jäätelömassan voi valmistaa myös edellisenä päivänä ja säilyttää sitä jäätelön valmistamiseen asti jääkaapissa ilmatiiviisti suljetussa rasiassa.

 
• Valmis jäätelö ei siedä suuria lämpötilan vaihteluja. Jos jo kertaalleen sulatettu jäätelö pakastetaan uudelleen, siihen muodostuu jääkristalleja, jotka pilaavat sekä maun että samettisen koostumuksen.

Löydä sopiva jäätelökone TÄÄLTÄ tai sähkövatkain TÄÄLTÄ.

Maukkaita hetkiä!

Resepti: Toidutare