Nykyaikaisissa pesukoneissa voi pestää sekä pehmoleluja että joogamattoja, entä käyttäjän vinkkien lisääminen koneen viisauteen pidentää suosikkipuseron tai revittyjen farkkujen mahdollista elinikää huomattavasti. Oikean pyykinpesun vinkkejä jakaavat LG-teknologiayritksen asiantuntijat.

 

Koneen pitäisi olla puolityhjä

 

Älä tunge liikaa vaatteita pesukoneeseen! Todellisuudessa pesukone suositellan täyttää ainoastaan puoliksi, välttääkseen kankaiden takertuminen ja saavuttaakseen todella puhdas lopputulos. Monet koneet laskevat tarvittavan veden määrän automaattisesti ja muissa voi valita puolen veden määrästä, joka auttaa myös säästämään vettä ja energiaa.

 

Kylmä vesi on paras kankaalle

 

Ellei kyse ole liallisista keittiön pyyhkeistä tai pikkulasten vaatteista, vaateiden pidemmän eliniän nimissä pesemiseen tulisi käyttää viileähköä vettä sekä hidaimpaa linkousohjelmaa. Monet uskoo, että kylmä vesi ei pese vaatteita puhtaaksi, entä se ei ole totta, koska laadukkaat pesuaineet ovat tehokkaita myös kylmällä vedellä.

 

Herkät kankaat vaativat erikoiskäsittelyä

 

Nykyajan älykkäät pesukoneet osaavat ihanteellisesti tulla toimeen herkimmilläkin  kankailla. Ellei vaatteen kyltissä lue “käsipesu” eikä “kemiallinen puhdistus” käsipesuohjelmalla tai villa- ja silkkikankaille tarkoitetulla ohjelmalla saa pestä kaikkia herkkiä kankaita.

 

Koneen korkea energiataso säästää aikaa ja vettä

A+++ energialuokan pesukone takaa nopeamman pesemisen pieneellä ajan- ja vedenkulutuksella. Tapauksessa, jos suunnittelet vanhan koneen vaihtoa uuteen, vahvista se, pystyykö sillä turvallisesti pesemään sekä arkivaatteita että herkkiä kankaita. Esimerkiksi LG 6 Motion Direct Drive -pesukone sisäänrakennetulla kuivausrummulla liikuttaa rumppua eri suuntiin ja matkii käsinpesua. Älykoneet takaavat samanlaisen tuloksen sekä treenikenkien että silkkipuseron pesulla.

 pesukone

Höyryllä allergiavapaaksi

 

Höyrymolekyylit ovat 1600 kertaa veden molekyylejä pienempiä - tämä antaa höyryn tunkia syvemmälle kankaaseen ja taata paremmat pesutulokset. Höyrytys on ehdottomasti tärkeä kodeissa, jossa on lemmikkiä ja pakko pitää elinympäristö pölypunkkivapaana. Höyrytyksen tuloksena häviää 99,98% allergeeneista.

 

Jokaiselle kankaalle eri huolto

 

Jokaisen kankaan koostumus säätää sen huolto-ohjeet. Esimerkiksi revittyihin kankaisiin liittyvästi on muistettava, että kangas on jo vahingoittunut ja tästä syystä housut on käännettävä nurinpäin ja pestää erikseen muista kankaista. Välttääkseen takertuminen muissa vaatekappaleissa oleviin nappeihin ja vetoketjuihin, voisi käyttää pienemmälle pesumäärälle tarkoitettua ohjelmaa.

 

Synteettiset kankaat on aina pidettävä erillään luonnollisista ja pesuveden lämpötila ei saa ylittää 40C. Tekokuituset kankaat ei kestä vääntämistä, linkousta eikä konekuivausta. Samoin luonnollisesta langasta neulettujen ja värjättyjen vaatekappaleiden pesuun on olennaista käyttää viileätä, enintään 40C vettä ja herkän pesun ohjelmaa. Neulosten kuivaamiseen ne on levitettävä, entä ei missään nimessä aurinkoon. Puuvillaset keittiöpyyhkeet ja vuodevaatteet voi pestää kotioloissa ja korkeimmalla sallitulla lämpötilalla. Ennen pesupäivää tulisi varmasti tutustua vaatteissa oleviin huolto-ohjeisiin ja toimia niiden mukaisesti.

 

Lähde: kodus.ee