Jos harkitset robotti-imurin ostoa, olisi järkevää punnita ensin sen edut ja haitat sekä tehdä päätös, onko osto perusteltua vai sopisiko kotiisi paremmin perinteinen pölynimuri ja/tai varsi-imuri.

ROBOTTI-IMURIN EDUT

Ajansäästö
Tietenkin – mukavuus ja ajansäästö. Kun pölynimuri toimii, voit hoitaa itse muita asioita. Sinun ei tarvitse olla kotonakaan – robotti-imuri voidaan ohjelmoida siivoamaan myös silloin, kun koti on tyhjillään eikä kukaan ole häiritsemässä.

Pääsy hankaliin paikkoihin
Koska robotti-imurit ovat pieniä ja matalia, ne pääsevät vaivattomasti myös hankaliin paikkoihin – kaappien ja muiden kalustojen alle, mihin normaalilla koneella ei ole helppoa päästä. Sitä paitsi niiden imuteho on säädetty siten, että nurkat ja nurkkauksetkin tulevat siisteiksi.

Nopea ja tehokas lopputulos
Älykkäimmät robotit kartoittavat asunnon sisäkaton mukaan itselleen sopivan siivousreitin ja noudattavat sitä jatkossakin. Älykkään koneen anturit auttavat sitä johdonmukaisuudessa tietäen tarkkaan, missä on jo siivottu ja mitkä paikat tulee vielä käydä läpi.

Erittäin kätevä laajojen pintojen puhdistukseen
Kun kyseessä on laajoja siivousta kaipaavia pintoja, joilla robotti voi kulkea vapaasti, se selviytyy siivouksesta itsenäisesti ja siirtyy siivouksen päätyttyä itse laturiinsa.

ROBOTTI-IMURIN HAITAT

Hinta
Hinnat ovat jonkin verran normaalia pölynimuria korkeampia ja alkavat muutamasta sadasta eurosta. Kalleimmat robotti-imurimallit maksavat noin 800–900€. Edullisin malli, joka myymälässämme on nyt tarjolla, on iRobot Braava Jet240, jonka hinta on 279€.

Melutaso
Robottien haitta normaaleihin laitteisiin nähden on niiden suhteellinen meluisuus. Esimerkiksi Electroluxin PI91-5SSM, joka muilta teknisiltä ominaisuuksiltaan on robotti-imurien huippuluokkaa, tuottaa 75 dB:n melua. Vertailun vuoksi: keskikokoisen jääkaapin melutaso on noin 45 dB ja pesukoneen melutaso linkouksen aikana 78 dB. Tavanomaisten pölynimurien joukossa hiljaisimpia mallejamme on Bosch BGL85S330, jonka melutaso on vain 57 dB.

Kömpelö pienessä asunnossa, joka on täynnä huonekaluja
Jos kotona on lattialla lojuvia sähköjohtoja, huonekaluja tai muita esineitä, joihin robotti voi törmätä tai juuttua, robotti-imuri ei ole paras vaihtoehto.

Pölysäiliö tulee tyhjentää useammin kuin normaalilla koneella
Koska robotti-imuri on pieni ja kompakti, siinä ei ole perinteistä pölypussia, vaan säiliö, joka on pienehkö ja kaipaa tyhjennystä useammin kuin perinteisen koneen pölypussi.

Imuteho
Koska kyseessä on pikku kone, robotin teho alittaa yleensä vähän tehokkaampien perinteisten imurien tehon.
Sinun tulee siis tehdä päätös, mikä on Sinulle tärkeää – joko mukavuus ja ajansäästö vai vähän suurempi investointi, ja tietysti se, onko kotisi robotille sopiva siivoustyömaa.

Katso koko robotti-imurivalikoimamme tästä.
Koko pölynimurivalikoimamme löytyy tästä.