Meneillään on kesäkurpitsakausi ja olisi suorastaan synti olla hyödyntämättä tätä terveellistä vihannesta. Kesäkurpitsasta saa erinomaisia ruokia, joista yksi – kesäkurpitsa-tuorejuustososekeitto – löytyy tästä. Keitto valmistuu nopeasti sekä helposti ja vie kielen mennessään!

 
4 annosta

Tarvitset:

Hyvän sähkövatkaimen
600 g kesäkurpitsaa
1 dl tuoreita herneitä
1 purjosipuli
2 rkl rapsiöljyä
1–2 tillin oksaa
muutama persiljan oksa

muutama timjamin oksa
8–9 dl vähäsuolaista kasvislientä 
100 g tuorejuustoa
¼ tl vastajauhettua mustapippuria  

vähekalorinen kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto

1. Puhdista ja pilko kaikki kasvikset, kuullota purjo kevyesti öljyssä. 
2. Nosta kasvikset kasvisliemeen kiehumaan. Kun kaikki kasvikset ovat kiehuneet pehmeiksi, soseuta keitto.
3. Lisää kattilaan tuorejuusto, pilkotut yrtit ja pippuri.
4. Sekoita ja tarjoile välittömästi.

Ravintosisältö: 
160 kcal/1 annos

7 g hiilihydraatteja
12,6 g rasvaa
5,6 g proteiinia

Hyvät sähkövatkaimet löydät täältä.


Resepti: Kodutohter