On olemassa muutamia vinkkejä, joiden avulla voidaan välttää ja ehkäistä yleisimmät pyykinpesua koskevat virheet sekä säilyttää vaatteiden ulkonäkö, kestävyys ja värit ennallaan. Mitä siis tulisi tehdä, jos: 

Vaatteet tulevat nukkaisiksi:

Pesukone käsittelee vaatteet melko kovalla kädellä, minkä vuoksi ne nukkaantuvat helposti. Nukan voi joko nyppiä pois tai poistaa erillisellä nukanpoistajalla. Jotta vaatteet eivät nukkaantuisi, tulisi ne kääntää pesun ajaksi nurinpäin.

Karhea pyykki:

Tavallisesti pesussa karheiksi tulevat erityisesti kylpypyyhkeet. Tähän syinä ovat usein pyykin liiallinen kuivaus, liian vähäinen huuhtelu tai pesuaineen liikakäyttö. Karheuden poistamiseksi vaatteet voidaan pestä erillisellä kankaan pehmentäjällä.
Jälkeenpäin pesuainetta tulisi käyttää järkevämmin ja valita pidempi pesuohjelma, joka huuhtelee vaatteet kunnolla.

Valkoinen pyykki on muuttunut harmaaksi:

Usein pyykin harmaantumisen syynä on liian lyhyt pesuohjelma sekä liian matala pesulämpötila. Pyykeistä irronnut lika kiinnittyy ohjelman lopussa osittain kankaaseen, joka muuttuu tämän vuoksi ajan myötä harmaaksi. Valkoista pyykkiä voi rohkeasti pestä korkeassakin lämpötilassa ja käyttää sen pesussa riittävästi pesuainetta.
Jo harmaantuneen pyykin voi saada astetta valkoisemmaksi valkaisuaineen avulla.

Kaulukset ja nappilistat ovat muuttuneet “aaltoileviksi”: 

Aaltoilevat kaulukset tulevat yleisimmin kauluspaitoihin. Tämä johtuu etupäässä kauluksen ja sen listan sisäpuolelle ommellun kankaan kutistumisesta vesipesussa. Tämänkaltaiset onnettomuudet voidaan täysin välttää ainoastaan vaatteen kuivapesulla, mutta höyrysilityksellä voidaan saada pientä hyötyä kauluksen suoristamiseksi. 

Pyykkiin ilmaantuneet valkoiset tai harmaat läikät: 

Läikikkään pyykin syynä on todennäköisesti liiallinen pesuaineen käyttö. Lisäksi pitkään puhdistamatta ollut pesukone saattaa jättää pyykkiin läikkiä. 

Laatupesukoneen edulliseen hintaan löydät tästä.