Valitse pyykinpesutarpeitasi parhaiten vastaava pesukone näiden pesukoneen osto-ohjeiden avulla.

Read More

Ovatko kastiketahrat jämähtäneet jääkaappisi hyllyihin? Onko lähes tyhjä ketsuppipullo ollut vuodesta 2010 kiinni jääkaappisi takaseinässä? Luettuasi tämän ohjeen tiedät, miten puhdistaa jääkaappi perusteellisesti.

Read More

Lattian puhdistaminen on aina epämieluisa tehtävä ja se saattaa tuntua vaivalloiselta ja tylsältä. Nykypäivän hektisessä yhteiskunnassa se vie myös liikaa aikaa. Sen vuoksi robottipölynimurin hankinta on monelle ihanteellinen mahdollisuus päästä eroon imuroinnista ja saada koti siistiksi käyttämättä siihen liikaa aikaa tai energiaa.

Read More

Seka astioiden tiskaamisella käsin että konepesulla on omat hyvät puolensa. Kumpi sitten on parempi vaihtoehto? Seuraavassa on lueteltu sekä konepesun että käsin tiskaamisen etuja sekä selvitetty todellisuudessa tehokkaampi ja edullisempi tapa astioiden pesuun.

Read More

Kun hankit heinäkuun aikana Electroluxin ja AEG:n astianpesukoneen, saat mukaasi arvokkaita lahjoja! Hinnat alkaen 369 €!

Read More

Electroluxin integroitavat Twin Tech -sarjan jääkaapit pitävät elintarvikkeesi tuoreina jopa 7 päivän ajan! Miten? Lue lisää, niin tiedät!

Read More

Liesituuletinta valitessa tulisi huolellisesti harkita jokaisen talouden yksilölliset tarpeet, jotta vältyttäisiin epämieluisilta yllätyksiltä koneen oston ja asennuksen jälkeen. Kuten myös muissa tekniikkalaitteissa, voidaan liesituuletinten ratkaisevina tekijöinä nähdä niiden toiminnallisuus, tehokkuus ja hintataso. Monet tuuletinten valmistajat ovat tuotteiden toiminnallisten ominaisuuksien täydentämisen lisäksi alkaneet kiinnittää yhä enemmän huomiota niiden suunnitteluun eli designiin. Näin ollen nykyään ei liene enää yllättävää, jos liesituuletin toimii samalla esimerkiksi keittiövaakana tai valaisimena.

 

Miten liesituulettimen tarvittava teho lasketaan? 

 

Liesituulettimen tehokkuutta mitataan kuutiometreissä per tunti eli m3/h. Tavallisin tehokkuus on 600–800 m3/h. Pienessä, suljetussa keittiössä riittää pienempi arvo, kun sitä vastoin suuremmassa tilassa tai avokeittiössä saatetaan tarvita liesituuletinta, jonka tehokkuus on 1000 m3/h. Parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi tulisi konetta hankittaessa laskea keittiön tilavuus.

 

Esimerkiksi: keittiön pinta-ala on 20 neliömetriä, korkeus 2 metriä ja tilavuus 40 m3. Jotta liesituuletin pystyisi poistamaan myös vahvat paistokäryt, tulisi huoneen tilavuus kertoa 12:lla, eli kyseiseen keittiöön riittäisi 480 m3/h tehokkuusluokan liesituuletin.

Liesituulettimet

 

Mihin käryt suunnataan?

 

Riippuen siitä, onko liesituuletin mahdollista yhdistää talon ilmastointiputkiin tai onko poistoilma mahdollista siirtää suoraan ulos, voi tuulettimeksi valita joko ulosvetotilallisen tai sisätilallisen tuulettimen, jossa rasvasuodattimen lisäksi käytetään käryjen poistamiseksi aktiivihiilisuodatinta. Tässä tapauksessa puhdistettu ilma siirretään takaisin samaan tilaan. Vielä edellistä parempana vaihtoehtona voidaan kuitenkin pitää ilmastointiputkistoon liitettävää versiota. Molemmissa malleissa tulisi huolellisesti noudattaa suodattimien vaihdon määräaikaa.

 

Melutaso

 

Hinta- ja tehokkuusluokiltaan erilaiset liesituulettimet aiheuttavat myös erilaista melua ja luultavasti kukaan ei nykyisin haluaa tehdä ruokaa korviahuumaavassa kuhinassa. Nykyisten liesituuletinten melutaso on yleensä 36-43 dB. Keskimääräinen jääkaapin melutaso on yleensä noin 45dB.  

 

Mihin liesituuletin tulisi asettaa?

 

Liesituulettimen paikka riippuu lieden sijainnista ja keittiön suunnittelusta. Mikäli liesi sijaitsee seinän vieressä, paras vaihtoehto on seinään kiinni asetettava liesituuletin. Saarekkeellisissa keittiöissä liesituuletin kiinnitetään kattoon tai käytetään lieteen integroitua tuuletinta.

Tärkeää olisi huomioida se seikka, että turvallisuussyistä liesituulettimen korkeuden sähköliedestä mitattuna tulisi olla vähintään 40 cm ja kaasuliedestä mitattuna 70 cm. 

 

Tarvitseeko liesituuletin huoltoa? 

 

Liesituulettimet eivät tavallisesti tarvitse kovinkaan runsaasti huoltoa, mutta silloin tällöin tulisi tarkistaa niiden erillisten suodattimien puhtaus. Rasvaiset suodattimet rasittavat laitetta turhaan, heikentämällä sen työtehokkuutta ja nostaen sähkönkulutusta. Lisäksi rasvainen suodatin saattaa syttyä tuleen kuumuudessa.

 

Suunnittelu eli design ja toiminnallisuus

 

Kuten johdannossa mainittiin, liesituulettimella on tavallisten toimintojensa ja käyttömukavuutensa lisäksi yhä enemmän myös muita keittiössä tarvittavia toimintoja. Elican tuotevalikoimasta löytyy keittiövaa’alla varustettu Nikolatesla Libra

 

 

AEG ja Electroluxilla on Hob2Hood -toiminnalla varustettu liesituulettimet, jotka ovat integroitu lieteen sekä kytkeytyvät päälle ja pois päältä lieden työjakson mukaan.

 

 

Katso valikoima täältä

Whrilpool on tuonut markkinoille erityisen ylpeitä uusia jääkaappi malleja!  Tutustu tarkemmin, miten mukavia ja helppokäyttöisiä nämä uudet, modernit jääkaapit ovat! 

Read More

Millä tavoin nämä liesityypit eroavat toisistaan sekä niiden tärkeämmät plussat ja miinukset.

Read More


Kyllä vain tarvitsee, jos haluaa säilyttää koneen pitkän eliniän. Erityisesti likaa, kuten hometta, tuppaa kerääntymään edestä ladattaviin pesukoneisiin.

Read More
Luotu (missä)
Laskeva
/ sivu

Tuotteet 1-10 / 42

Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!