Vaikka pyykin kuivatus narulla tai kuivaustelineessä tuntuukin alussa ekologiselta kannalta oikeana ja säästäväisempänä kuin rumpukuivaus, ei se välttämättä nykyään pidä enää paikkaansa. Todellisuudessa nykyiset kuivausrummut auttavat säästämään energiaa, sillä ne toimivat samalla myös silitysrautana, kun niissä oleva höyrytysohjelma vähentää vaatteiden rypistymistä. Höyryn käytön pyykinhuoltolaitteissa voidaan sanoa olevan myös terveellisempää, sillä tällöin niissä käytetään vähemmän kemiallisia aineita.

Uudempien kuivausrumpumallien sähkönkulutusta voidaan verrata jääkaapin tai pyykinpesukoneen sähkönkulutukseen. Nykyiset lämpöpumpulliset kuivausrummut tekee ekonomisemmiksi se seikka, että sähköllä aikaansaatu lämpöenergia siirretään kiertoon. Uudenlainen teknologia mahdollistaa vähentämäänkuivausrummun energiantarvetta noin puoleen, tehden kuivausrummusta näin ollen ympäristöystävällisemmän. Modernit koneet ovat melko energiaa säästäviä myös siitä syystä, että ne osaavat määrittää pyykin kosteuden ja optimoimaan ohjelman pituuden ja lämpötilan sen mukaisesti.

Viisaita koneita koskee kuitenkin yksi yhteinen sääntö: mitä enemmän kuivausrumpu säästää energiaa, sitä korkeampi on myös sen hinta. Sähkönsäästön kannalta moderni kone maksaa itsensä takaisin jo muutamassa käyttövuodessa.

kuivatusrummut

Minkä vuoksi kannattaa harkita kuivausrummun hankintaa? 

- Suomessa sääolosuhteissa pyykinkuivaus ulkona on usein vaikeaa, erityisesti kosteina ja kylminä vuodenaikoina.

- Aurinko haalistaa vaatteita ajan kuluessa sekä saattaa vahingoittaa kankaiden kuituja.
- Kaupunkiolosuhteissa ja uunilämmitteisten talojen välissä ilma on usein saastunutta.
- Useille kangastyypeille ei sovi kuivatus ripustettuna; modernit kuivausrummut mukailevat pyykinkuivatusta vaakatasossa. 
- Kuivausrummussa on erityiset vaatteiden rypistymistä ehkäisevät ohjelmat, jotka mahdollistavat pyykin jättämisen hieman kosteaksi. Valittavissa on joko silityskuiva tai kaappikuiva pyykki.
- Pyykin kuivatus huoneessa olevassa telineessä saattaa olla helppo ratkaisu, mutta ainoastaan siinätapauksessa, jos huoneilma on liian kuiva. Liiallinen kosteus aiheuttaa hometta eikä ole hyväksiterveydelle. Voidaan melko varmasti väittää, että vaatteiden kuivatus kuivausrummussa patterin päällä kuivattamisen tai telineeseen ripustamisen sijaan pidentää vaatteiden käyttöikää, silläkuivausrummussa jokaiselle kangaslaadulle on mahdollista valita oma ohjelmansa ja pyykit pääsevät pyörimään suuremmassa tilassa ja oikealla aikavälillä. Tällöin tuloksena on ilmavampi pyykki.
- Kuivausrumpu on erityisen hyödyllinen allergisille ihmisille, sillä se poistaa vaatteista pölyn, rispaantuneet langat sekä eläinten karvat. Ilmassa olevan pölyn joutumista vaatteisiin ei tarvitse pelätä, kun kuivausprosessi tapahtuu suljetussa tilassa.
- Untuvatakkien ja -tyynyjen kuivauksessa kuivausrumpu on melko korvaamaton.
- Kuivausrumpu rikkoo vaateita ja kankaita? Ei pidä paikkaansa, jos käytetään oikeita ja kyseisillekankaille tarkoitettuja ohjelmia. Muutamat kankaat jopa säilyttävät ominaisuutensa paremmin kuivausrumpua käytettäessä.

Lähde: kodus.ee